Harrin pyörän kotimatka

 

Niin kuin muistamme jäi Harrin matka puolitiehen koirakolarin vuoksi. Harri palasi Suomeen 30.7.2010  ja suunnisti ensitöikseen lääkärin jossa sitten katkennutta solisluuta hoidettiin. Harrin pyörä jäi “tallelokeroon” Dushanbehen odottamaan noutajaansa. Tämä pyörän säilytyspaikka oli hotellin alakerran allasosasto 🙂 Paperityöt pyörän myöhempää noutoa varten Harri oli hoitanut valmiiksi Dushanbessa . ( tästä löytyy juttua blogista : “28.-30.7.2010 Harrin terveiset” )

Tämän otsikon alla seurataan nyt Harrin pyörän kotiuttamista Tadzikistanista takaisin Suomeen.Tapahtumat etenee päivämäärän mukaisesti.  – ylhäältä alapäin.

Ilpo Juvander ja Harri Hjulgren on kirjoittaneet matkan etenemisestä IBA:n forumille. FIN2PAMIR blogiin kopiointi on tehty yhteisestä sopimuksesta.

 

– Capon Lea –

**********************************************************************************************************************************************************************************

Kirjoittaja harrimopomies » 11 Elo 2010, 19:11

Moi!
Lauantaina 14.7.2010 alkaa jatko-osa FIN2PAMIR-seikkailussa teemalla: Mopo Dushanbesta mutkan kautta Suomeen…….

 

Kirjoittaja juvander » 16 Elo 2010, 08:53

Osoitteesta http://maps.google.com/maps?q=http://www.juvander.fi/FIN2PAMIR/default.aspx?q=HW32 pääsee seuraamaan matkan edistymistä. Tänään piti startata Dushanbesta, mutta tuskien taival jatkuu eli kotimatka ei alakaan vielä: Laukku jossa ajokamppeet, työkalut ja varaosat jäi konetta vaihtaessa Riikaan! Jos laukku löytyy ja ehtii tiistain koneesen, startti torstaina…

 

Kirjoittaja harrimopomies » 16 Elo 2010, 17:03

 

Moi!
Lauantaina lähdettiin Sepon kanssa Helsingistä klo 18.35, Riikassa koneen vaihto ja laskeutuminen sunnuntai aamuna klo 03.50 Dushanbehen.Toista matkalaukkua, jossa oli 20 kiloa tuiki tärkeitä kamppeita ei löytynyt mistään, no teimme katoamispaperit saman tein ja sitten hotellilta vastaan tulleen autokuskin kanssa kohti hotelli Koyania. Sunnuntaina ei onnistunut minkäänlainen laukkujahti, ei Latvian eikä Suomenkaan kautta. Tanaan saimme yhteyden Air Balticin Helsingin konttorin ns. kadonneiden matkatavaroiden selvittelypisteeseen, josta selvisi että Helsingissä oli sählätty, eikä toinen laukku ollut lähtenyt olleenkaan maasta. Onneksi joku virkailija oli pähkinyt, etta seuraava Air Balticin yhteys on vasta keskiviikko aamuna Dushanbessa, joten laukku oli lähetetty Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta tänne Dushanbehen, johon se oli saapunut maanantai aamuna klo 03.25. Saimme tietää asiasta puolen päivän paikkeilla ja klo 13.00 olimme jälleen hotellissa laukku mukana. Kaikki tavarat olivat tallella. Iltapäivän ja alkuillan aikana asensimme paikoilleen mm. vilkun, peilin, tuulilasin sekä takajalkatapit. Lisäpolttoainekannut otettiin irti ja teipillä fiksattiin muutamia hankauma jälkiä. Vaihdoimme myöskin puoliksi kuluneen takarenkaan tilalle uuden renkaan. Eturengasta emme pysty kuljettamaan mukanamme, joten jatamme sen tänne, varsinkin kun se on nappularengas ja takana on Michelinin Anakee 2, joten ei ollut järkeä vaihtaa alle sekarengastusta. Huomenna on tarkoitus ajaa hieno reitti Aynlin kautta yöksi Panjikentiin. Keskiviikkona sitten lyhyt (noin 50 km) siirtyminen Samarkandiin, jossa päivä tai pari ja sitten Tashkentiin. Minun lento lähtee Tashkentista lauantaina 21.8.2010 klo 02.50 Riikan kautta Helsinkiin, jonne saapuminen klo 08.10 paikallista aikaa. Seppo jatkaa pyörällä seikkailuaan Kazakstanin Lake Balkashin ja Astanan kautta Venäjän Troickiin ja sieltä ns. eteläistä reittiä kohti Viron Rajaa. Yritän kertoa matkan tapahtumista mahdollisuuksien mukaan. Toivottavasti onni on kääntynyt! Eipä onneksi tarvinnut hakea (Kop, Kop…) 14 vrk jatkoaikaa Tadzikistanin viisumiin (tanaan tuli sekin selvitettyä aamupäivän aikana viime reissulta tutussa ulkoministeriön konsulaattiosastolla).
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja juvander » 17 Elo 2010, 07:01

Nyt on näköjään saatu pyörä liikkeelle, SPOT on alkanut lähettämään tietoja. Ensimmäinen 17km on jo taittunut hotellilta!

 

Kirjoittaja juvander » 17 Elo 2010, 14:15

Matka etenee hyvin, yöpaikka löytymässä aussi KTM kuskin avustuksella Samarkandista. Parhaillaan ovat Tajikistanin ja Uzbekistanin rajalla viettämässä aikaa. Eli Panjikentti on jo ohitettu johon loppuikin sitten tämän reissun huonoimmat baanat.

 

Kirjoittaja juvander » 19 Elo 2010, 09:51

Eilisen turistipäivän jälkeen Samarkandissa matka on taas alkanut kohti Toshkenttia. Ei kyllä ole pitkä matka, varmaan 2-3h yhteensä, nyt näyttivät olevan jo puolessa välissä reilun tunnin ajon jälkeen eikä starttikaan tapahtunut ihan 06:00 aamulla…

 

Kirjoittaja harrimopomies » 20 Elo 2010, 08:09

Moi!
Startti oli tosiaankin hieman normaalia myöhemmin, kun otimme illalla hieman enemmän virvokkeita. Matka sujui hyvin siihen asti kunnes olisi pitänyt ajaa muutaman kymmenen kilometriä Kazakstanin puolella päästäksemme Tashkenttiin. Raja oli suljettu, joten jouduimme kiertotielle, joka sekin oli hyväkuntoista asfalttia ja nain ollen päivän kokonaisajomatkaksi tuli 333 km. Koko päivän ajan oli lämpötila 38 astetta, joten ei tullut vilu puseroon. Tashkent on hiton iso kaupunki, jossa noin 2,2 miljoonaa asukasta. Löysimme etsimämme hotellin suht helposti, mutta se oli remontissa, joten etsimme toisen paikan kirjamme avulla. Minä suunnistin takapenkiltä kasin ja jälleen löysimme perille melko nopeasti. Illalla tutut ruokailukuviot juomineen. Tänä aamuna Seppo ja Cain jatkoivat matkaa klo 10.00 kohti Kazakstanin rajaa ja edelleen Shimkentin kautta yöksi Shun kaupunkiin. Matkaa kertyy noin 580 km. Itse käytän päivän tutustumalla Tashkentin kivikylään sekä lähettämällä muutamia postikortteja Suomeen. Ajoin Uzbekistanissa noin 100 km ja seppo ajoi loput. Täytyy sanoa että Adventure selviää kaksi päällä ajaenkin yllättävän hyvin hieman huonommallakin tieosuudella, toki Aynli-Panjikent pätkä vei normaalia kauemmin aikaa, mutta muutoin ei mitään mahdotonta maastoa. Lentoni lähtee ensi yönä klo 02.50, joten täytyy yrittää nukkua muutama tunti varastoon jo illan suussa.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 20 Elo 2010, 10:47

Moi!
Sepon kaverina ajava aussi on 35-vuotias lääkäri, joka on ollut reissussa yli viisi kuukautta ja ajanut Japanin ja Mongolian läpi Venäjälle ennen saapumista stani-maihin. Kaverin ajokki on KTM 990 Adventure S. Hän ajaa nyt yhdessä Sepon kanssa Astanan kautta Moskovaan, jonne hänen Hollantilainen vaimonsa lentää tämän kuun 27. päivä. Tästä matka jatkuu Pietarin ja pohjoismaiden kautta Saksaan ja edelleen Hollantiin, josta pyörä lähtee ilmeisesti laivakuljetuksena takaisin Australiaan.
Juuri tulleen viestin mukaan Tashenkin ja Shimkentin välisellä päätiellä oleva raja-asema on suljettu. Heille oli neuvottu kiertamään Chinozin kautta päästäkseen Uzbekistanista Kazakstaniin. Täällä Uzbekistanin suunnalla on sattuneesta syystä näiden raja-asemien sulkeminen jokapäiväistä hommaa, täytyy vain tietää mistä milloinkin pääsee yli rajan naapurimaihin. Kirgisian puolelle ei pääse ollenkaan ja Tadzikistaniinkin vain Panjikentin ja Bofasan raja-asemien kautta. Kazakstaniin pääsisi Kungradin ja Beynewin välistä tietä, mutta talla kertaa se asema on aivan vaaralla puolella maata noin 1000 km päässä Tashkentista.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 21 Elo 2010, 18:18

Moi!
Tänään on kotiuduttu Suomeen ja jatkossa pientä raportointia Sepon ja Cainin matkan edistymisestä kohti Suomea. Etujarrunestesäiliö oli olettamuksistamme huolimatta vaurioitunut, eikä pelkkä korkin vaihto uuteen auttanut, joten heidän on paikattava/tilkittävä vuoto jollain konstin. Astanassa on suunniteltu välipäivä jolloin mm. öljynvaihto ja tarvittaessa muutakin pientä "fiksausta".
Kädestä otettiin uudet röntgenkuvat, josta ilmeni että luutuminen on hyvällä mallilla, mutta vielä käsi ei ole missään tapauksessa kokonaan kunnossa, joten esim. kuntosalilla voi aivan pienillä painoilla verrytellä ja ajaa sitten vaikka kuntopyörällä paremman treenin puuttuessa.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 22 Elo 2010, 06:06

Moi!
Kaverit ovat yöpyneet Balkashin kaupungin lähistöllä ja ovat juuri lähdössä (09.00 LT) kohti Astanan "UFO-kaupunkia".
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 23 Elo 2010, 05:45

Moi!
Kaverit ovat päässeet eilen illalla perille Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan. Mikäli olet nähnyt esim. Euroopassa vertaansa vailla olevia kaupunkeja ja luulet jo nähneesi kaiken näkemisen arvoisen, suosittelen tutustumaan myöskin tähän kaupunkiin. Siellä on tuhlattu miljardeja tengejä (paikallinen rahayksikkö) kaupungin rakentamiseksi todella erikoiseksi ja siitä joko pitää tai kuten minä ajattelen sen olevan osittain hieman mauttomasti rakennettu "UFO-kaupunki".
Tänään pitäisi olla huoltopäivä ja sen myötä käynti paikallisessa Yamaha liikkeessä. Kaverit ovat majoittuneet aivan ydinkeskustaan, joten turistikierros hoitunee mukavasti vaikka kävellenkin.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 24.elo 2010, 07:21

Moi!
Tänään ovat lähteneet liikkeelle hieman aikaisemmin, sillä tavoitteena on ylittää Venäjän raja Troitskissa. Matkaa tulee tälle ajovuorokaudelle noin 900 km, josta ensimmäiset 70 km hankalaa tietyöosuutta sorapätkineen (tässä kohdin on ensi vuonna hieno uusi "baana" valmiina). Reitti kulkee tietä numero: M 36, joka on välillä Almaty-Astana-Troitsk koko maan halki kulkeva pääväylä, ainoastaan Jagsi-Kostanay väli ajetaan etelämpää kulkevaa 27 km lyhyempää "rinnakkaistietä" P 36. Kavereilla on navigaattorissa FIN2PAMIR team kolmen valmis reitti, joten eiköhän eksymisiltä vältytä. Tosin näillä seuduilla liikuttaessa täytyy olla aina paperikarttakin varmuuden vuoksi mukana. Eilisen kalustotappioksi oli tullut pyörästäni ilmeisesti kiinnitysruuvien löystymisen seurauksena tippunut rekisterikilven takaa laukkutelineestä toiseen kulkeva tukirauta. Tippumista ei oltu havaittu ajon aikana.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 24.elo 2010, 20:40

Moi!
SPOT-seurannan perusteella kuskit ovat saapuneet Venäjälle Troitskin kaupunkiin, pitkä ajomatka siis tänään takana. Varsinaista viestiä päivän kuulumisista ei ainakaan vielä ole saapunut, ehkäpä huomenna sillä aikaerosta johtuen äijät ovat varmaankin jo nukkumassa.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja harrimopomies » 25.elo 2010, 05:50

Moi!
Vielä viestin muodossa tullutta tarkennusta eilisen ajovuorokauden osalta. Tuuli oli ollut kovaa ja lämpötilakin oli laskenut totutun +30 asteen sijasta +16 asteeseen. Olipa vettäkin hiukan satannut pariinkin otteeseen. Nämä sateet ovat kyllä hyväksi Venäjän metsäpalojen sammutustöitä ajatellen. Rajallakin oli ollut melkoiset ruuhkat, mutta tuttuun tyyliin oli viittoiltu ajamaan "paalupaikalle" taputteluiden ja tööttäysten kera. Ulkomaan "elävät" moottoripyörineen ovat kuitenkin sen verran harvinaisia näillä seuduilla että menet minne vain on huomioarvo aina taattu.
-Harri.mopomies-

Näin se pyörä on liikkunut 17.8.2010 jälkeen.

( keltainen viiva on lentomatka. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjoittaja harrimopomies » 26.elo 2010, 06:20

Moi!
SPOT-seurannan mukaan matka jatkui eilen Cheljabinskin eteläpuolelta M 5 tietä Kohti Ufan kaupunkia, josta edelleen M 7 tietä Kazanin kautta Moskovaan. Yöksi oli jääty (viimeinen päivitystieto klo 18.00) lähelle Taraberdinoa, joka sijaitsee noin 60 km Ufasta pohjoiseen. Ufan ja Kazanin välinen tieosuus on mutkainen ja mäkinen ja lisäksi reitille sattuu sillankorjaustyömaa, jossa todennäköisesti mahtava liikenneruuhka. Kazanin kiertotie on hyväkuntoinen ja kaupungin länsipuolella olevalla saarella on kesämökkien näköistä asustusta vesistön äärellä , paremman väen töllejä?
-Harri.mopomies-

Kirjoittaja juvander » 26.elo 2010, 06:29

Tuo siltatyömaa taisi olla jo eilen täällä http://maps.google.com/maps?ll=54.9823,57.6881&spn=0.02,0.02&t=k, gps jäljestä kun katselin tuota niin siinä on meidän käyttämä kiertotie tuon jonon ohi… Saatiin paikallisesta kuppilasta ohjeet miten tuo päästiin kiertämään, samasta vinkkasin Sepolle myös.

Kirjoittaja juvander » 26.elo 2010, 10:47

Hidasta on eteneminen, ovat jo 1½ tuntia meidän aikaa perässä ja matkaa on vielä 529km Nizhniy Novgorodin majapaikkaan. Reilussa viidessä tunnissa ovat edenneet vasta ~300km… Ja meilläkin meni melkein kymmeneen illalla ennen kuin oltiin perillä… Pitkä päivä tiedossa, Sepolla on meidän hotellin koordinaatit, jos vain ehtivät/jaksavat ajaa tuonne asti.

Kirjoittaja juvander » 26 Elo 2010, 20:01

Hetki sitten pääsivät samaan hotelliin Nizhny Novgorodissa missä mekin oltiin, olivat juuri äsken rekisteröintiä odottelemassa. Pitkä on ollut päivä… Huomenna ohjelmassa löytää kotariin uutta rengasta alle ja Moskovaan meno. Kiire päivä on huomisestakin tulossa vaikkei kilometrejä paljon ole tiedossa.

Kirjoittaja harrimopomies » 26 Elo 2010, 20:45

Moi!
Huomenna matkaa Moskovaan noin 350 km. Toivottavasti rengashommat sujuvat jouhevasti.

Kirjoittaja harrimopomies » 27 Elo 2010, 20:23

Moi!
Renkaita ei löytynyt Nizhny Novgorodista, joten ei muuta kuin Moskovaan, jonne oli saavuttu iltapäivän päätteeksi. Tästä suurkaupungista pitäisi muutamat kumit löytyä.

Kirjoittaja harrimopomies » 27 Elo 2010, 23:38

Moi!
Sepolta viestiä: "Tullaan ehkä ke aamuna Tallinnasta laivalla. Ilmoitan kun varmistuu". Ei siis kannata varautua ensi sunnuntain vastaanottoon Rajahovilla. Vaikka mistä näitä tietää (tämän viestin lähetysaika viittaa muutaman virvokkeen nauttimiseen…), ei tämä ole niin päivän päälle, tulevat mistä tulevat sitten kun parhaaksi näkevät.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja juvander » 28 Elo 2010, 10:49

Kottaraiseen löytynyt uudet renkaat ja ketjut, seuraavaksi tarkistamaan että Kremlin ukot on vielä paikallaan!

 

Kirjoittaja harrimopomies » 29 Elo 2010, 18:22

Moi!
Juuri tuli Sepolta seuraavanlainen viesti: " Moi, majoituttiin reilut pari sataa kilsaa ennen Pietaria. Satanut koko päivän ja lämpötila ollut 7 asteessa, joten ei innostanut ajaa enää pitempään "rekkarallia". Menemme nyt syömään ja bisselle T: Seppo". Näillä näkymin ovat tulossa laivalla tiistai iltana Tallinnasta Helsinkiin. En ole varma mistä aikovat mennä Viron puolelle, mutta yksi mahdollisuus on ajaa tietä M 11 Ivangorodiin ja siitä sillan yli Narvaan.
-Harri.mopomies-

Kirjoittaja juvander  30.Elokuu 2010 , 16:01

Taitaa olla ajohalut vähissä, tunti sitten majoittauduttu Pietariin eli kilometrejä ei juurikaan tälle päivälle tullut! Huomenna Tallinnaan ja sieltä sitten Helsinkiin varmaan vasta keskiviikkona, mutta ota näistä nyt sitten selvä… suunnitelmat elää kovasti…

Capon-Lea kirjoittaa:

Tämän päivän kiihdytys ja jarrutus kartalla.

Aamulla oli lähdetty liikkeelle 10.03 ja spotti stoppasi Pietariin kello 13.47.

Ajettu matka oli 217 km , keskinopeus 58 km/h.

Sää ei lupaa hyvää huomiselle alkutaipaleelle.

Narvassa on jo lomasää.

 

 

Kirjoittaja harrimopomies » 30.Elo.2010

Moi!
Moskovassa ja Pietarissa on toki paljon nähtävää, joten kulttuurimatkailua siis. Liikenne tosin molemmissa em. kylissä on "syvältä" ts. ajoneuvojen määrä on lisääntynyt viimeisten kymmenen vuoden aikana räjähdysmäisesti, eikä kaupunkien katuverkosto kykene enää välittämään jouheasti niin valtavaa ajoneuvo määrää.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja juvander » 31.Elo 2010, 09:51

Jaahans, SPOT on taas lähtenyt liikkeelle, tällä kertaa on suuntana Tallinna. Jännityksellä odotamme jatkuuko Tallinnasta matka vielä Helsinkin tänään, epäilenpä kyllä tuota kun lähtö on venynyt näinkin pitkälle. Matkaa on kuitenkin ~500km ja rajanylitys vielä tuohon päälle eli jos jatkuu Helsinkiin niin sitten menee kyllä viimeiseen iltalaivaan…

Kirjoittaja harrimopomies » 31.Elo.2010, 12:56

Moi!
Pyörät ovat saapuneet Ivangorod/Narva raja-asemalle. Venäjän muodollisuuksien jälkeen siltaa pitkin Narvajoen ylitys, jonka jälkeen tervetuloa länteen……….
-Harri.mopomies-

Kirjoittaja harrimopomies » 31.Elo. 2010, 19:12

Moi!
Olivat rajalla vaatimattomat neljä ja puolituntia, myöhemmin saamme varmaankin kuulla mikä jälleen kerran Venäjän puolella "tökki". Mahdollisesti ruuhkaa tai perus hidasta toimintaa. Tältä raja-asemalta itsekin kulkeneena, voin todeta sen olevan "valovuoden päässä" verrattuna Vaalimaan toimintojen sujuvuuteen. Pelkästään joen ylittävän sillan olemattoman välityskapasiteetin vuoksi saadaan aikaan mahtavat liikenneruuhkat.
Tällä hetkellä alkaa Tallinna vihdoinkin lähestyä ja kohta nähdään menevätkö suosittelemaani hotelliin, vai jonnekin muualle yöksi. Myöhemmin selviää millä laivavuorolla huomenna saapuvat Helsinkiin.
-Harri.mopomies-

Kirjoittaja harrimopomies » 31.Elo. 2010, 21:13

Moi!
Ovat majoittuneet Tallinnaan suosittelemaani hotelliin. Oli kuulema ollut suuria vaikeuksia päästä Venäjältä pois, Seppo kertoo tästä mahdollisesti lisää heidän palattuaan Suomeen. Huomenna on ohjelmassa Tallinnaan tutustumista ja klo 17.30 laivalla lähtö Helsinkiin, jolloin saapuminen Helsingin Länsisatamaan tapahtuu klo 19.30.
-Harri.mopomies-

 

Kirjoittaja juvander » 1.Syyskuu 2010, 20:26

Joo ja kuten kuvasta näkyy, koskaa ei ole niin paljon tavaraa ettei pari keissiä lonkeroa mahdu kyytiin! Nyt jäivät Sepon luo näitä sitten nautiskelemaan, huomenna tarkistetaan pyörän vauriot ja fixataan takajarru. Loppu on kosmeettista. Tuo jarrukaan ei mennyt kolarissa vaan oli oireillut aikaisemmin.

 

Kirjoittaja WesaH 

Täytyy kyllä ihmetellä miten hyvin BMW R1200GSA on kestänyt reilusta matkavauhdista tehdyt voltit. Patarautaa!
Harrilla oli vieroitusoireita pyörästään, mutta nyt näytti jo helpottavan.

Mainokset

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s