TEAM1- 3.8.2010 – Venäjän ruplaruletti pyörii ja laulu raikaa

Sakke kertoi puhelimessa kuulumisia:

Helle ei hellitä , on ilta ja edelleen lämpöä +32C. Olemme leiriintyneet mutta telttoja ei pystytetä. Tähtitaivas riittää katoksi ja patja selän alle pehmusteeksi , näin ollaan nukuttu aikaisemminkin näillä helteillä.

Venäjän rajan ylitys oli taas tuskaa.Rekkoja oli jonossa ennen meitä noin 20 kpl.Tällä Venäjän raja-asemalla oli ihan omat lippuset ja lappuset täytettävänä ja tietenkin venäjän kielellä.Mikään esitäytetyistä lomakkeistamme ei kelvannut. Valtionvirkamiehiä oli vain yksi ja sekään ei puhunut englantia. Virkailija tyrkkäsi lomakkeet täytettäväksi ja hätisti meidät pois sisätiloista ulos +42C helteeseen. Löysimme eräästä rakennuksesta pari mimmiä ja pyysimme heiltä apua ja saimmekin. Luonnollisesti neidot oli palveluksistaan rahaa vailla, mutta kuittasimme sen hymyllä ja kiitoksella. Taisi tämäkin olla yrityshautomon liikeideaa. ?

Raja ylitettiin mutta aikaa siinä taas paloi 2,5 tuntia ja hiki virtasi.

Matkan aikana liikenne alkoi hidastua ja tämä antoi jo viestiä että odotettavissa oli tutka-asema.Ajoimme rekan takana suojassa, lukuun ottamatta Esaa joka tapansa mukaan piti reilua väliä muihin. Aseman kohdalla Poliisimies viittoili Sakkea ajamaan sivuun.Koko porukka pysähtyi mutta hiukan toisistaan erilleen. Jälleen puhuttiin vain venäjää ja Sakke englantia. Virkamies antoi ymmärtää että ylinopeutta oli ajettu jonka Sakke tietenkin kielsi.Poliisi määräsi Sakkea siirtymään toiselle puolelle tietä ja rakennuksen sisätiloihin. Tien ylityksen Sakke teki mutta ei suostunut jättämään pyöräänsä. Paperit ja passit tutkittiin tienvieressä ja tutka-aseman avustaja kiikutti valokuvaa sisätiloista ulos nähtäväksi. Poliisi esitteli kuvaa ylpeänä. Sakke katsoi kuvaa ja antoi sen takaisin kieltäen olevansa kuvassa ja näyttäen oman pyöränsä mainoksia. Alinkin pyörä siinä käytiin hätäisesti tutkimassa mutta ei tärpännyt sekään.Fintekra Oy:n mainos puuttui kuvasta, mutta Rukka oli hyvin esillä. Poliisit meni niin noloiksi että eivät enää tajunneet tarkastaa kolmatta eli Esan pyörää. Ylinopeussakkojen kirjoittaminen jäi siis tekemättä.

Ei tarina tässä pisteessä kuitenkaan vielä loppunut vaan jatkui – rahastaa pitäisi tavalla tai toisella.

Poliisimies näytti keskellä tietä olevaa sulkuviivaa ja viittomamerkein kertoi  Saken rikkoneen lakia siirtyessä tien yli rakennuksen viereen. Taas hän oli valmiina kirjoittamaan sakkolappua , mutta kun Sakke kertoi että video on tallentanut tilanteen jossa itse poliisi näyttää ajolinjan niin sakon kirjoitus alkoi hidastua. Sakke lausui myös muutaman maagisen sana jonka jokainen ymmärtää : Video + internet ja tätä toistellen pari kertaa , sen jälkeen vielä puhelinsoitto olemattomalle kaverille ja taas samojen sanojen toistoa : “ Video …. internet …ja muuta siihen väliin ”.  Poliisi luopui leikistä , mutta Team1 jatkoi sitä omalla Dusty Wobbles tavallaan – Laulaen kuorossa kaikenlaisia tuttuja venäläisiä sävelmiä siihen asti kunnes heitä pyydettiin jatkamaan matkaansa. Aikaa taas kului mutta rahaa ei.

Vaatetus näillä viranomaisilla oli tosi mahtava ja vakuuttava. Mahtaa luotiliivit ja asearsenaali antaa kummasti pontta päivään ja seteleitä omaa taskuun. ( Normaalin asiakkaan kohdalla.)

Matkan tekoa hidastaa tällaiset ylimääräiset jutut , mutta kun aikaa on niin mitäpä tuosta. Otetaan ilo irti. Matka jatkuu nyt kohti Volgogradia sieltä Valkovenäjän ja Latvian rajan myötäisesti Viroa kohti. Harmittavaa että alkuperäisensuunnitelman mukaista matkaa emme voineet tehdä johtuen ryhmässä tapahtuneista loukkaantumisista.Porukalla ajetaan ja palataan aikaistetulla aikataululla Suomeen mahdollisesti jo viikonlopulla. Tallinnaan on matkaa noin 2600 km.

Huomenna pitää etsiä kunnon öljyä ja tehdä huoltohommia. Mikä tahansa öljy ei näillä helteillä koneessa pysy – laadusta ei kannata yhtään tinkiä. Öljyt vaihdetaan Alin ja Saken pyörään.

Tänään tuli ajettua 520 km ja maisemat oli jo värillisempiä.

  

  

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s