TEAM1- 21.7.2010 – Pamir Highway osuus alkoi

 

Aamuyöstä alkoi satamaan vettä ja teltoissa heräiltiin ropinaan.Sade kiihtyi kunnon rankkasateeksi ja pian vuorenrinteen uomat ja urat toimivat vesikanavina.Teltoille oli illalla katsottu hyvät paikat mutta rankkasateen aikana paikka osoittautui vesitieksi.Veden virratessa leiri purettiin vauhdikkaasti. – Rutiinilla homma hoituikin mutta kuivaa paikkaa ei löytynyt.

Ajamaan päästiin hyvissä ajoin.Päivän tavoite oli kiertää vuoristoreittejä kohti Lenin peak base campia.

 

Reissun ensimmäinen rengasrikko tapahtui ja kellekäs muulle kuin Esalle. Onni oli kuitenkin tällä kertaa myötä sillä renkaan rikkonut rautalanka takertui takarenkaaseen kaupungissa ja rengasliike oli tienvieressä.

Takarenkaan sisä- ja ulkokumi paikattiin kahdessa ja puolessa tunnissa.Hinta oli 2€ ja kaupan päällisiksi tuli 4 leipää ja arbuusi.

Renkaanvaihdon jälkeen matka jatkui kauniissa ja rauhallisissa maisemissa.Pysähdyimme kahvipaussille Oshin. Tapasimme pari Austraalialaista kaveria jotka olivat tulossa Afrikasta ja matkalla Pamirin kautta Mongoliaan.Juteltavaa olisi riittänyt pitemmäksikin aikaa, mutta kaikilla oli kiire jatkaa matkaa. Pääasia että kokemukset ja ohjeet voidaan vaihtaa ja tarvittaessa muutakin apua.

Osh on merkitty päätepisteeksi Pamir Highway:lle. Miesten taival alkaa tällä maailman toiseksi korkeimmalla valtatiellä ilta-auringon paistaessa Oshista .

Päivälle kertyi 450km ja yöpaikaksi löysimme kotimajoituksen (Homestay) 4€/ yö Sary-Tashin kaupungista.Lenin peak bace camp jäi saavuttamatta johtuen rengasrikosta ja Uzbekistanin raja-aseman kiinni olosta.- Uzbekistanissa olisimme voineet nauttia myös tasangolla ratsastamisesta kuten paimentolaiset mutta kaikkea hauskaa ei samalle päivälle onnistunut saamaan.

Kuvia ajoreitin varrelta:

 

  

  

  

Jos Pamir Highway kiinnostaa niin lue lisää    http://en.wikipedia.org/wiki/Pamir_Highway

 

Osh tietoutta

http://en.wikipedia.org/wiki/Osh

 

 

Näitä kauniita Kirgisian maisemia jaksaa katsella:

 

Huomenna varmasti päätä jo huimaa ja elukka haukkoo happea – korkealle mennään.

-Capon-Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s