TEAM1 – 19.7.2010, Song-Kul vuoristojärvi

Aikaisin aamulla Sakke soitti. Viime yö vuoristossa oli nukuttu teltassa lämpötila oli lähellä nollaa. On satanut pari päivää ja sade on tehnyt tiet vaikeiksi ajettaviksi. Kuivana tienpinnoilla on ohuen ohutta pölyä joka kastuessaan muuttuu vaarallisen liukkaaksi.Sakke oli ajanut vuoristotietä hiukan edellä Esaa niin että suoraa näköyhteyttä ei aina ollut. Saken ajojäljet olivat saaneet jo Esan hiljentämään vauhtia ja tarkkaavaisuuden hereille.Esa sai näköyhteyden kaveriinsa kun Sakke oli nostamassa pyöräänsä pystyasentoon.-Kaatuminen oli tapahtunut liukkaalla liejulla. Pyörälle eikä kuskille tullut vaurioita ( ei ainakaan kerrottu ). Selvisi myös että tämäkin tien on umpikuja. Pari viikkoa sitten oli vuoristossa ollut kovat sateet jotka oli kaivaneet syviä uomia tiehen ja uusi joki virtasi siinä edelleen. Miesten oli käännyttävä jälleen takaisin Isyyk Kul järvelle. Tämä vuoristo tulee nyt läpikotoisin tutkittua.Kiinan puolelle ei tulla pääsemään se on selvää. mutta että rajan tuntumaankin pääseminen teettää näin paljon turhia yrityksiä oli yllätys.Vuoristossa kaksikko kävi lähes 4000m korkeudessa, sää oli kehno.Lunta ja rakeita satoi, vaikka se on ihan tuttua Suomalaisille niin edellisen päivän helteen jälkeen se oli valtava muutos.Seuraavien päivien sää on edelleen sateinen ja ukkospuuskatkin mahdollisia.Lämpötila päivällä tasankoalueilla on +30 ja yksi +15. Loppuviikosta alkaa taas kirkastumaan.

Team1 on tavoitettu puhelimella ja sovittu jo parin , kolmen päivän päähän tapaaminen.- Se on varmasti hienoa jälleen näkemisen riemua.Sakke ja Esa kiertää vielä vuoristoa enne sitä. Harri ja Ali ylittää huomenna Kirgisian rajan, mahtaakohan heillä ylitys sujua yhtä nopeasti kuin Sakella ja Esalla? – Ennätys heidän hallussaan 35min.

Päivän aikana ajettu reitti tiekartalla ja ulottuvuutta nähtävissä maastokartalla.Teltan pystytys tehty vuoristojärvi Song-Kul maisemiin.

 

 

 

 

 

Päivällä nähtyä:

  

  

  

Jään sininen Issyk-Köl on maailman toisiksi suurin vuorijärvi Titicacan jälkeen. Ihaile sen kauneutta istumalla järven rannalla, vuorien ja  lumihuippujen ympäröimänä.Song-Kul järvi keskellä Kirgisiaa on ideaali retkipaikka. Löydät monia kesälaitumia ja luultavasti tutustut ystävällisiin paimentolaisiin ja muihin paikallisiin jotka tuovat eläimensä, hevosensa ja muun karjan tänne kesäisin. Näe perinteisiä jurttia, joita Kirgisian lippu edustaa!

 

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s