TEAM2 – 17.7.2010 Myrskyratsastajat

Matkasta raportoi Anders:

Astanasta lähdettiin aamulla suorinta tietä ulos, reitistä muodostuikin sightseeing kierros. Ajoimme ultra modernin kaupunginosan läpi ja nähtävää riitti. Lasi ja metalli kiilteli aamuauringonvalossa ja korosti uutta muotoilua erinomaisen hienosti. Tätä aluetta rakentaessa ei ole säästelty missään.

  

  

Matka jatkui kaupungin jälkeen tyypillisiä Kazakstanin maisemia Alma-Atan autobaanaa. Vain Aroa ja suoraa tietä silmänkantamattomiin ei edes viljelymaata.Tasainen matkavauhti 80km/h oli suorastaan puuduttavaa maisemien lisäksi. Matalapainerintama on kulkenut samaa matkaa kanssamme koko ajan.Lämpötila oli kuitenkin täydellinen +20 – +30 C.Seurasimme ajaessamme säärintamaa joka läheni meitä tummana ja kirkkaasti salamoivana.Päätimme kuitenkin kohdata tulevan ja jatkoimme matkaa eteenpäin rohkein mielin. Matkamme johti suoraan keskelle hirmumyrskyä ja stoppasimme liian myöhään.Tuuli otti pyöristämme otteen ja joka kaveri kaatui, onneksi ilman suurempia vaurioita.(-Andersin toinenkin vilkku särkyi).Rakeita satoi vaakasuorassa ja olimme kuin luotisateessa.Tuuli painoi pyörää ja sen pystyyn saaminen oli mahdotonta, emme voineet muuta kuin maata pyöriemme vieressä suojassa.Alikin kaatui vaikka on riskimies , hän yritti nostaa pyöräänsä pystyyn adrenaliini virraten ja voimannostajan ottein. Ei nouse, yritys hylättiin.Puhelinpylväät katkeilivat tienvarressa ja 70 metriä edellämme oleva rekka kaatui kyljelleen hirvittävällä rysähdyksellä.Tuuli nostatti kaiken irtonaisen ilmaan ja lentävää tavaraa oli väisteltävä, näkyvyys oli ihan olematon.Kari pääsi parhaimpaan suojaan korkeaa tienpenkkaa vasten. Myrskyn rintamalinja eteni kahden kilometrin laajuisena ja kahden minuutin kestävänä iskuna eteenpäin jättäen jälkeensä hitonmoisen sotkun.

Tämä oli  : ADVENTURES FIN2PAMIR TOUR  kokemus

Kuva myrskyn jälkeen:

( Anders soitti minulle pian myrskynsilmä tilanteenjälkeen. Tuuli oli vieläkin niin voimakas että oli vaikea saada puheesta selvää. Yritin bongata sääsatelliitin kuvaa ja säätietoja netistä tämän puhelin keskustelun jälkeen mutta en löytänyt etsimääni. Säät vaihtelee Kazakstanin tasangolla tosi nopeaan tahtiin ja hyvin pienillä alueillakin erot ovat suuria.Tämä kuvan säätila oli alueelta josta myrsky oli juuri pyyhkäissyt yli. Tuuli oli vieläkin 50km/h eli 14m/s ja naapurikylässä 20 kilometrin päässä tuulen voimakkuus oli 4m/s.- suuret erot pienellä matkalla.)

 

Päivän aikana kertyi mittariin 780km. Illalla pystytettiin teltta järvenrantaan, saas nähdä onko tiipiistä aamulla enää mitään jäljellä sillä uudet mustat pilvet on nousemassa järveltä.

Nämä oli päivän näkymiä matkan varrella:

 

 

 

Huomenna on matkaa seuraavaan etappiin 340 km ja myös päätöksenteon päivä Kirgisian osalta. Mennäänkö vai eikö mennä ?

Kiitos jännittävistä tunnelmista Anders joita välitit puhelimella – Alin,Karin ja Harrin säestäessä siellä taustalla.

Olihan aikamoinen päivä ! , mitähän huomenna ?

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s