14.7.2010 TEAM1 Vuoristojärven kierros

Aamulla ei pidetty mitään kiirettä vaan nautittiin vapaa-ajasta mökkikylässä muiden lomalaisten kanssa.Täälläkin oli menossa nuorten kesäleiri,tosin ei niin suuri kuin Barnaulissa.Kirgisialaisten perheiden kanssa saimme keskustella maan tilanteesta ja heidän mielestä mitään vaaraa ei enää ole.Moni perhe oli juuri tullut Etelä-Kirgisiasta tälle leirille.Sakke ja Esa saivat paljon yhteystietoja ja kotiosoitteita joihin heitä toivottiin tervetulleiksi kun ovat Osiin , Etelä-Kirgisian maisemissa.

Esalla on vuorostaan terveyden kanssa ongelmia, korvanlehti on tulehtunut ja ärtynyt. Ongelma on vanhaa perua mutta nyt reissun aikana se on äitynyt pahaksi kun kypärä on hiertänyt herkkää kohtaa päivittäin.Paikalliset ihmiset veivät Esaa lääkäriin ja taas saatiin rohtoja lääkkeeksi hyvän hoidon kera. Kirgisialaiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita.

Hyvin nuoret ( noin 10v) osaavat englantia ja ovat sitä halukkaita oppimaan lisää.Moottoripyörät ja Suomalaiset miehet kiinnosti jälleen kaikkia ja kuvia napsittiin totuttuun tapaan.

Järven pohjois-ja itäosan kylät ja kaupungit tuli tutuiksi päivällä ajetulla reitillä.Näissä samoissa maisemissa jatketaan vielä huomennakin.Hotelli Karakol tarjosi hyvän ja edullisen huoneiston hintaan 17€ + 8€ sauna.Näissä maisemissa kelpaa onhan täällä olleet Kekkonen ja Jeltsinkin.

Sakke tekstaili vielä illalla: Niin se vaan on että läheltä Kiinan rajaa löytyi aito Suomalainen sauna.Illan kruunasi saunan lisäksi, uinti vuoristovesialtaassa,tervashampoo ja saippua.

Kuvia matkan varrelta:

  

  

  

 

Issyk Kul  on vuoristojärvi  Koillis-Kirgisiassa,Tienšanin vuoristossa. Järven pinta on 1 607 metriä merenpinnan yläpuolella ja sen pinta-ala on 6 240 neliökilometriä. Järveen laskee monia jokia, mutta sillä ei ole laskujokea. Järven syvin kohta on 702 metriä. Järvi ei jäädy talvella ja siellä harjoitetaan kalastusta.

Neuvostoaikana järvi oli suosittu lomanviettokohde. Järven länsirannalla on Balyktšyn kaupunki, pohjoisrannalla turistikohde Tšolpon-Ata, itärannalla Karakol, jossa on Venäjän nyttemmin vuokraama entinen neuvostolaivaston tutkimuskeskus, ja Tjup sen lähellä. Etelärantaa hallitsee Tienšanin vuoristo.

Järven veden lisääntyvä käyttö ympäröivien alueiden kasteluun on laskenut järven pintaa noin 10 metriä vuoden 1850 jälkeen. Järven supistumisella on ollut vaikutuksia alueen ilmastoon.

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s