13.7.2010 TEAM1 – Tervetuloa Kirgisiaan

Matka on nyt puolivälissä.Takana 44 ja edessä 45 matkapäivää – Onpa aika mennyt nopeasti.

Aamu valkeni aurinkoisena kaikin puolin.Saken terveys oli jo paljon parempi ja matkaan päästiin kello 8.00. Aamusta on jo kuuma ja hikikarpalot helmeili otsalla ( +27 ) , Bishkekiin iltapäivälle luvattu +38.Kirgisian rajaa lähestyessä on nopeusrajoitus 60 ainakin noin 5 kilometrin verran. Tällä tieosuudella on poliiseja vartioimassa enemmän kuin missään .Poliisit ovat useamman hengen ryhmissä ja nappaavat ohiajavia jonosta minkä ehtivät.Napatuksi tuli myös Esa joka ajoi Saken perässä aivan lähellä. Esa oli pyytänyt nähdä Saken ajaman nopeuden ja se oli ollut 46km/tunnissa.Esan nopeudeksi löytyi viiden minuutin kuluttua 64km/h. Kolme poliisia jututti Esaa, yhden etsiessä nopeutta.He kehottivat olla menemättä Kirgisiaan. Kaikki mahdolliset uhkat Kirgisiasta  lueteltuaan yksi poliiseista esitti maksuvaatimuksen Esalle suullisesti ilman kuittia.Sitä rahamäärää ei löytynyt joten ottivat sen mitä oli. Tuota samaa Kirgisian panettelua ja uhkakuvien maalausta oli myös hotellissa aamulla.

Kirgisian raja tuli vastaan kello 11.00 ja sen ylitys hoitui nopeasti. Nopein rajanylitys aika tähän mennessä: 30 min.( Kazakstan on nimennyt paikan Korday , kun taas Kirgisian puolta kutsutaan Akjol tai Akjol –Chu) Satelliittikuva rajalta.

Ihmiset oli ystävällisiä tullissa Kirgisian puolella ja toivottivat kädestä pitäen Suomalaiset tervetulleiksi maahan.Asiakirjoja katsottiin nopeasti eikä mitään lappuja tarvinnut täyttää.

 

Matka on sujunut rajankin jälkeen hyvin ja ihmiset todella ystävällisiä, mitään levottomuuden merkkejä ei ole näkynyt ainakaan vielä.Sotilaspartioita näkyy ja he tarkastavat paikallisten kulkuneuvoja mutta kaksikkoa ei ole pysäytetty.Sakke on melko vakuuttunut siitä että Kirgisian tilanne on pitkälti propagandaa.Suomalaisiin suhtaudutaan myönteisesti Kirgisiassa, kiitos ehkä kuuluu  Mannerheimille joka oli maassa tiedonkeruumatkoillaan 100 vuotta sitten.Miehet kävi pankkiasioilla Bishkekissä kun automaatit eivät tahdo oikein hyvin toimia.Pankkipalvelu sujui englannin kielellä hyvin ja eräs pankkineiti kaivoi jopa kameran esille ja kuvautti itsensä näiden ihanien motoristimiesten kanssa.Suomi tunnetaan ja sen pääkaupunki tiedetään- Kirgisia on sivistynyt ja ystävällinen maa heti ensimmäisen päivän jälkeen arvioituna.

Moottoritie M-33 rajalta Bishkekiin kulkee Tien-Shan vuoriston läpi.Tie eteni solia pitkin ja tasaantuu Bishkekiä lähestyessä. Sakke ja Esa suuntasi kulkunsa Bishkekistä Itä-Kirgisian vuoristo- ja järvimaisemiin.

Matkan varrella nähtyä:

  

  

  

Päivän aikana kertyi noin 300 km. Telttapaikka löytyi järven rannalta mökkikylästä vartioidulta alueelta , hintaan 5€.

 

Kirgisia tietoutta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirgisia

Bishkek tietoutta suomenkielisiltä sivuilta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Bishkek  laajemmin englanniksi:http://en.wikipedia.org/wiki/Bishkek

Hieno päivä ja kauniita maisemia , huomenna jatketaan taas matkaa.

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s