10.7.2010 TEAM1- Almaty ( Alma-Ata)

Sakke ja Esa ovat päivän aikana saapuneet Etelä Kazakstaniin, Almatyn kaupunkiin.Hotelli Astana tarjosi tosi edullisen yöpymisen kahden hengen huoneessa, yht. vain18 € . Hotellin pihalta , suoraan respan edestä löytyi myös aidattu parkki pyörille.

Miehet vaihdatti renkaita ja hiukan kannatti kaupungissa vertailla hintoja. Almaty Moto – liike joka on erikoistunut moottoripyöriin tarjosi renkaanvaihdon hinnaksi 20€ / kpl. Hinta hipoo jo pilviä ja sillä hinnalla saivat jäädä odottelemaan uusia mahdollisia asiakkaita. (Tuskin oli listalta tuo hinta.) Kaupungista löytyi helposti tavallinen rengaskorjaamo ja siellä sama homma tehtiin aikailematta 7,5€ veloituksella.Saken pyörään vaihdettiin uusi takarengas, vanhalla oli ajettu 15 000 km ( 2000 km olisi vielä ajellut ) Eturengas kestää koko reissun. Hyvät on Heidenaut .Esan pyörään vaihdettiin molemmat renkaat.

Rengaskorjaamon koordinaatit: 43.19645 ja 76.90488. Kiitos nopeasta ja reilusta palvelusta.

Eilen kerroin Mongoliassa ajavasta suomalaisesta porukasta, joilla ongelmia iskareiden kanssa. Sain Sakelta tarkempaa tietoa ja selvisi että ryhmä on monikansallinen. Virolaiselta motoristilta meni iskarista “korva” joka kiinnittää sen “koiranluihin”. – Te varmaan tämän ymmärrätte, minä en. Syynä kuitenkin lienee paino joka lähtee kertymään jo metallisista suurista sivulaukuista. Neljän hengen porukka suunnittelee nyt kahteen ryhmään jakautumista niin että matkavauhti olisi sopiva kaikille , hidas raskaille ja nopeampi kevyille pyörille.

Sääennusteet näyttää sadekuurojen jatkuvan vielä muutaman päivän ajan. Pyörät kun liikkuu niin sateet jää helposti näkemättä. Lämmintä luvataan ainakin ja se pitää paikkansa. Heinäkuun keskilämpötilat kun on lähelle +30 niin hellettä se on päivästä toiseen.

Almaty maan entinen pääkaupunki on satelliittikuvien mukaan varsin vihreä ja kaunis, sen näyttää nämä muutkin bongatut kuvat.

    

   

 

Almaty perustettiin venäläiseksi rajalinnoitukseksi 1854 Keski-Aasiaan lähelle Kirgisian rajaa. Paikkakunnan nimenä oli aluksi Vernyi (Верный, suom.uskollinen, todellinen). Vuonna 1921 kaupungista alettiin käyttää kazakinkielistä nimeä Alma-Ata, alkuosa tarkoittaa omenaa, loppuosa isoisää. Translitterointi Almatı vastaa turkkilaista kirjoitustapaa. Suomessa ulkoministeriö käyttää kaupungista nimeä Almaty, joka lienee siten katsottavissa sen nimen ”viralliseksi” suomalaiseksi kirjoitustavaksi, mutta esimerkiksi matkatoimistojen kielenkäytössä nimi Alma-Ata on edelleen yleisesti käytössä.

Lue lisää kaupungista: http://fi.wikipedia.org/wiki/Almaty

Katso ja kuuntele videoiden kuvasikermät , kaunis kaupunki ja varmasti näkemistä riittäisi.

 

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s