10.7.2010 TEAM2 – Startti

Turku 10.7.2010 

Moi!

Vihdoinkin on käsillä hetki jolloin team kaksikin lähtee kohti suurta ja tuntematonta.

Tosin Kari lähti jo tiistaina Nizni Novgorodiin työmatkalle pyörällään ja liittyy siellä ensi viikon alkupuolella mukaan ryhmäämme.Ryhmämme koko lopulta onkin neljä henkilöä, koska erinäisten käänteiden jälkeen Ali, team yhdestä joutui ajanpuutteen vuoksi liittymään team
kahteen, mutta ei se mitään pääasia on, että kaikki kuitenkin pääsimme johonkin porukkaan mukaan ja sitä kautta suurelle seikkailulle.
Koko talvi on tehty monenlaisia reittisuunnitelmia sekä hommattu lukuisia viisumeja eri valtioihin, viimeisimpänä 72 h Transit-viisumi Uzbekistaniin,joka varmistaisi tarvittaessa Kirgisian kiertomahdollisuuden.
Tällä hetkellä on päällimmäisenä kaksi vaihtoehtoa: Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti (kartta löytyy tältä sivustolta) Kirgisian halki Pamir higwaylle tai vaihtoehtoisesti Kirgisia Uzbekistanin kautta kiertäen.Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ajettava matka pitenee noin 1200 km, jolloin tähän joudutaan uhraamaan kaksi suunniteltua ajamatonta välipäivää, lisäksi
Pamir Higway on ajettava kahteen kertaan. Lopullinen päätös ajettavasta reitistä Pamir Higwaylle on tehtävä Biskekiä lähestyttäessä, tällöin me jo varmasti saamme tietoa team yhdeltä, joka todennäköisesti on silloin jossain itä-Kirgisiassa. Kaiken kaikkiaan team kahden suurin haaste on ajettavan matkan pituus suhteessa käytettävään aikaan. Matkan varrella ei saisi tulla suuria teknisiä murheita tai aikataulutusta on jälleen kerran mietittävä uudestaan.

Tätä ei kuitenkaan kannata etukäteen liikaa stressata, vaan reissu näyttää mitä tuleman pitää. Kolmelle ensimmäiselle ajovuorokaudelle on luvattu + 28 – + 33 asteen lämpötiloja, joka on meille hieman liian lämmintä, mutta niillä mennään mitä annetaan!

Yritämme raportoida lyhyesti joka ilta tähän samaan blogiin päivän tapahtumista ja tarkoitus on muodostaa jossain vaiheessa reissua team yhden ja team kolmen kanssa yhteinen ryhmä, joka etenisi porukassa vähintään viikon verran matkalla Pamirilta länteen.

Saada nähdä kuinka tässä lopun perin tulee käymään.

Harri

***************************************************************************************************************************************************************************************************************

Capon Lea kirjoittaa:

Team 2 alkuperäissuunnitelma :

Niin vaan starttasi miehet matkaan ja tämän linkin kautta me kaikki voimme seurata ryhmien etenemistä. http://www.juvander.fi/FIN2PAMIR

TILANNE 10.7.2010

Team 1. ( Sakke ja Esa ) etenee Kazakstanissa kohti Kirgisiaa

Team 2. ( Ali , Antti ja Harri ) Ylitti Vaalimaan raja-aseman illalla klo: 17.40. Kari odottelee ryhmän saapumista Oka-joen rannalla olevalla datshalla. ( suom. mökki ). Lämpötila Venäjällä on hellelukemissa +39.Suomesta lähtenyt trio on Novgorodin maisemissa maanantaina josta Kari on varannut valmiiksi ryhmälle hotellihuoneet ja parkin pyörille.

Puolenyön jälkeen tuli Team2:lta viesti, he ovat 100 km Pietarista Moskovaan päin.Reissu lähtenyt hyvin liikkeelle ja tavoite saavutettu eli Pietarin kehätie ohitettu.Liikennekulttuurista on päästy kiinni ja peiliin vilkuilua suoritetaan jatkuvasti.Huomenna Moskova ja ehkä sitä pitemmällekin.Kaksikaistaista tietä ajetaan ja sen kunto OK.Ensimmäinen yö Motellissa ja pyörät parkissa aidatulla alueella.

Ali pääsi jo huoltohommiin Suomen puolella kun takarenkaassa ei ilma kestänyt. Alia koiteltiin myös tullissa kun yksi paperi niistä monista oli jäänyt kotiin.Peto-Ali kuitenkin selvisi kuin koira veräjästä, 1½ tuntia rajalla on varsin hyvä tulos.

Ja, matka jatkuu huomenna.

Team 3 . ( Ilpo ) kirjoitti itse IBA:n foorumilla Turkista:

  • Kirjoittaja juvander » Eilen, 09:38 Valurautahanuri

Tajikistanissa nähdään! Itse täällä vielä viikon kärvistelen altaan reunalla ja sitten taas baanalle.

http://onroad.juvander.fi/community/blogs/ilpo/
http://www.juvander.fi/FIN2PAMIR

– Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s