4.7.2010 Barnaul – Leiripäivä

Suomessa sää on hemmotellut helteillä. Barnaulissa on myös aurinkoa ja lämpöä sopivasti.

Sakke on tänä päivänä viettänyt vapaata ja ollut vieraana lasten kesäleirillä.Leirillä on tuhat lasta, ei siis mikään ihan pieni joukko. Lapset ovat olleet haltioituneita saadessaan kokeilla moottoripyörän päällä istumista. Kamerat oli räpsähdelleen taukoamatta kuin lähes jokainen lapsi halusi itsestään kuvan pyörän päällä tai ainakin lähellä. Onnekkaimmat pääsi pienelle ajelulle Saken selän taakse. Erikoisesti Saken mieleen jäi pieni tyttö Heidi joka silmät loistaen kertoi isoisänsä olevan Karjalansuomalainen. Heidi oli selvästi ylpeä sukujuuristaan jotka ulottui Suomeen, samaan maahan josta vieras tuli ihmeellisen pyöränsä kanssa. Moottoripyöräily jäi varmasti kytemään monen pienen pojan ja tytön ajatuksiin.Mahtava päivä lasten kanssa.

Esan pyörä on saanut uusia osia ja huoltotyöt on alkaneet .Töitä tehdään Yamahan liikkeessä Barnaulissa. Yritys tarjoaa apua varaosissa , huollossa  ja myös kuljetuksissa mikäli siihen tulee tarvetta. Palvelu on ammattitaitoista ja ystävällistä.

motobarnaul@mail.ru

Barnaul tietoa:

Barnaul on yksi vanhimpia kaupunkia Siperiassa. Kaupunki on perustettu runsas mineraalisen Altain alueelle, Ob-joen rannalle.  Perustajaksi mainitaan Demidovin  perhe 1730-luvulla . Perhettä rikastutti nopeasti ensin suuret kuparilöydöt ja niistä alkanut kaivostoiminta. Hopeaa löydettiin pian kaupungin perustamisen jälkeen ja sen myötä Barnaul nousi tärkeäksi koko venäjälle.Vuonna 1747 otti Kruunu Demidov tehtaat itselleen ja pian siitä tuli tärkeä hopea keskus Venäjällä .!800-1900 luvuilla Altain alueella tuotettiin 90% koko Venäjän hopeasta.Maan suurin hopean-sulattamo valmistui ja tuotanto laajeni. Alueen väistö kasvoi nopeasti ja se muodostui myös Siperian kaupan ja kulttuurin tärkeäksi keskukseksi. Barnaul on tänä päivänä tärkeä teollisuuden keskus. Yli 100 teollisuusyrityksen palveluksessa on noin 120 tuhatta ihmistä . Teollisuutta on Diesel ja hiilen käsittely, tuotannon raskas koneiden valmistus , renkaat , huonekalut ja jalkineet . Barnaul on kehittyvä ja tulevaisuuteen suuntautunut kaupunki, sinne on perustettu Venäjän ensimmäinen teollisuusyritys joka jatkojalostaa timantteja.

 

– Capon Lea-

 

 

 

 

 

Linkkejä matkalla kohdattujen ystävien sivuille:

 

http://wherethefcukarewe.blogspot.com/2009/07/mongolia-last-motorcycle-frontier-no-10.html

 

 

 

http://ride4alife.org/

 

 

 

 

 

http://www.everydayhero.com.au/chasing_the_sun

 

 

 

 

http://radwandernde.de/index.php

 

 

ja ilman kuvaa: www.onthewrongside.info

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s