3.7.2010 Onneakin matkassa

Aamulla ei ollut mitään kiirettä ,Sakke ja Esa odotti vain rajan aukenemista. Rajan ylitykseen kului kaikkiaan kolme tuntia aikaa. Molempien maiden viranomaiset ovat aivan yhtä tarkkoja ja perusteellisia tutkiessaan rajanylittäjiä.Kiirettä ei ole mihinkään.Rajalla Sakke ja Esa tapasi muita motoristeja esim.Unkarilaisen pariskunnan joka asuu Sveitsissä. Pariskunta on maailmanympärikiertueellaan ja he kertoivat matkastaan ja kokemuksistaan kun aikaa oli. Sakke ja Esa vastavuoroisesti valmisti heitä kohtaamaan Mongolian kauneuden ja karuuden.Pariskunnan kanssa vaihdettiin yhteystietoja sekä Sakke antoi heille Mongolian kartat lainaan.Odotettavissa siis enne joulua paluupostina kartta ja varmasti värikäs matkakertomus. Kirgisian tilanne tuli keskusteluissa hyvin esille ja he antoivat siitä rauhoittavaa tietoa. Osa raja-asemista on suljettu mutta Bishkek:ssa raja on auki.Tilanne tällä hetkellä Kirgisiassa on rauhallinen ja ihmiset todella ystävällisiä, mikä parasta Kirgisiassa oli hyviä reittejä ja kauniita maisemia ajettavana.Etelä Kirgisiassa motoristit olivat nähneet poltettuja taloja ja savunhaju leijaili ilmassa, mutta levottomuutta ei esiintynyt eikä pelkoa ihmisissä näkynyt. Pariskunta sekä paikalliset ihmiset oli hyvin vahvasti sitä mieltä että uutinen on paljolti propagandaa ja medialla aikaansaatua mellakkaa.- Heidän kokemuksensa perustuu pariin edelliseen viikkoon. Tämä tieto oli kuitenkin rohkaiseva FIN2PAMIR jatkosuunnitelmia ajatellen.

Matka on jatkunut pitkän päivän ja jatkuu edelleen, kello Venäjällä on yli puolenyön. Kohteena on Barnaul. Sakke on nauttinut Elukalla ajamisesta ja kauniista Altain vuoristomaisemista.Esalle ja pyörälle järjestyi uusi kuljetus. Tällä kertaa on kuljetuskalustona uusi jenkkityylinen rekka.Esa istuu kuin kuningas rekan jousitetulla plyyshi- päällysteisellä penkillä ja nauttii myös samoista maisemista sikariaan sauhutellen. Onni ei ole meitä sittenkään hyljännyt.

Sakke soitti iltapäivällä ja puhelinkeskustelun aikana välittyi leppoisa ja hyvä fiilis , mieleeni tuli vanha tuttu kappale : King of the road. – ja sitä olenkin hyräillyt koko illan, jopa tahtomattani.

 

Esan pyörän kytkimen varaosat odottaa Barnaulissa , kun siunaantui hyvä kuljetus rajalta kaupunkiin ei ollut mitään syytä jättää sitä käyttämättä. Barnaul antaa paremmat mahdollisuudet molempien pyörien huoltoon ja mikäli siellä odottavat varaosat eivät olisikaan sopivat niin niiden vaihto on helpommin hoidettu.

( Sakke tulee kertomaan rajamuodollisuuksista enemmän kotisivujen blokissa kun siihen tulee mahdollisuus ja muutakin opettavaista tarinaa Mongoliasta.)

Kuvia matkan varrelta.

  

  

  

 

Tänään nautittiin ajokilometreistä ja niitä kertyi noin 650.

Huomenna kädet on täynnä työtä ja nyt ei muuta kuin:

Hyvää yötä.

 

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s