26.6.2010 Punahehkua

Juhannuspäivä alkoi aikaisin niin Lippahivossa kuin Gobin kansallispuistossakin. Elukat oli herätetty ennen viittä ja ne olivat jo liikkeessä puoli kuudenaikaan ( tarkoitan todella Gobin aikaa ). Tämä aikainen lähtö on varmasti viisasta sillä lämpötila tulee kohoamaan tänäänkin lähelle +35. , sää utuinen, näkyvyys 12 km. Tuuli: SSE 4m/s ja kosteus 19 %

Aamulla unenpöperössä katsoin satelliitin välittämää ajoreittiä ja luulin Spotin seonneen. Signaalit näytti reittisuunnitelmaan verrattuna ihan päinvastaista suuntaa. Kahvikupista hörpätessäni tajusin että Sakke ja Esa oli muuttaneet reittiä ja tulivat takaisinpäin. Onko suunnanmuutos tapahtunut vain nähtävyyksien vuoksi vai onko siihen jokin muu selitys – selvinnee myöhemmin.

Tekstarit eivät kulje vieläkään.

Spot kuitenkin kertoo että FIN2PAMIR kaksikko on päässyt aamuauringon valossa ihailemaan Flaming Cliffs vuoria. Nämä punahehkuiset seinämät ovat varmasti upea näky juuri aamulla. Vuorilla on tehty tärkeitä fossiililöydöksiä dinosauruksista, jotka elivät alueella 71-75 milj.vuotta sitten, liitukauden loppupuolella.

  

 Velociraptor ( lyhennetään Raptor ) on löydetty täältä.Tämä pienikokoinen lisko on tuttu useimmille Jurassic Park elokuvasta.

Dinot jätetään nyt taakse ja matkaa jatketaan.

*********************************************************************************************************************************************************************************************

Päivän ensimmäisenä pysähdyspaikkana oli Bulagan (การพยากรณ์อากาศ ) jossa elukat on varmaankin juotettu ja miehet ovat syöneet lounaan ja pitäneet taukoa. Matka jatkuikin tästä oikeaan suuntaan eli länttä kohti. Saken ja Esan matka näytti taittuvan hyvää vauhtia. Pyörät teki pienoista sik-sak kuviota kartalle etenemisestään. Maasto on  suht tasaista nyt ja ajaminen helpottunut.

Bulaga            

Iltapäivästä kaksikko saapui kylään nimeltä Bogd. Täällä he kävivät täydentämässä muona- ja juomavaroja.

   

Tekstiviestitys alkoi toimia ja parinpäivän kuulumiset on vaihdettu. Matka on sujunut hyvin ilman ongelmia ja nähtävyyksiä on katseltu ajan kanssa.Eilen Sakke ja Esa oli kiertäneet jäätiköt : Dugany Am ja Yoliin Am. Ihan oikeita maisemakuvia eiliseen blogiin bongasin. Juhannuksen menu oli : Charlien HK ( Olisiko Aasialaista pikaruokaa eli nuudelia ?) Tänä päivänä matkaa on tehty 300 km ja leiri on saatu pystyyn tosi upealle paikalle eteläisen vuoren rinteelle.- korkeutta n.1700m merenpinnasta. Pohjoisen puolella kohoaa lumipeitteiset vuoret yli 3000 metrin korkeuteen.

Leiripaikka on näiden vuorijonojen välisessä solassa. Huomenna taas uusi päivä ja elukat suuntaa hiekkadyyneille.

Hiekkamyrskyä ei onneksi ole luvassa.

– Capon Lea –

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s