24.6.2010 Dalanzadgad – Dinosauruksen luita ja munia

Ajamaan on lähdetty kello 8.00 ja autiomaan tasainen osuus eteni 50km/ tunti. Ajaminen ilmeisesti sujui ihan hyvin , koska ongelmista ei raportoitu. Kuivuutta ja hiekkapölyä riittää. Puolenpäivän aikaan alkoi vuorijonot häämöttää edessä ja maaperä muuttui kivisemmäksi jossakin näkyi jopa vihreitä pensaita ja ruohoalueita.Kaksikko saapui yhden aikoihin Dalanzadgad nimiseen kaupunkiin. Kaupunki on 1470m merenpinnan yläpuolella. Ulan Batorista tänne on matkaa 540 km , automatka kestää 14 tuntia. Alue on mineraaleiltaan rikas ja kaupunki hyötyy kaivosteollisuudesta.Alueen kaivoksista louhitaan etupäässä kultaa ja kuparia.Paimentolaisia on joka puolella Mongoliaa, myös täällä.Kaupunki kuuluu ns. Gobin kierrokseen joten turisteille on varattu matkamuistoja , yhteiskuvia kameleiden kanssa, ratsastusta … jne. tyypillistä matkailubisnestä.

Kauniin punaiset kalliot Bayanzagssa ovat dinosaurusten hautausmaa tai nykyisin fossiilien aarreaitta –Niitä on avoimesti nähtävänä mutta kaivaminen on kielletty ja laitonta. Näitä fossiileja on myös myytävänä, mahtaakohan miehet ostaa Dinon munat ? Onkohan nämä myytävät fossiilit edes aitoja , epäilen että ne on aurinkokuivattuja kamelinlatapalleroita.

Dinon luu    Dinon munia    Dyynejä

  

Kaupunkikuvaa                                                                  Auringonlasku ja villiaasi

Sakke ja Esa lounasti paikallisessa ravintolassa. Menusta löytyi kamelipihvit. Sakke epäili että heille tarjottiin kyllä vain kamelin nahkaa koska pihviksi se oli todella ohut ja sitkeä.

Miehet ovat laittaneet teltan pystyyn Gurvan Salkhan kansallispuistoon jossa kasvaa kitukasvuista havupuuta ja pensaita. Puistossa on myös jääkauden muovaama kanjoni , Elyyn Am jossa jää pysyy pitkälle kesään. Mahtaako vielä jäätä olla kun säät on parin viikon ajan ollut reilut + 30 .Jokipuroja solisee vuorenrinnettä alas ja niiden latvat häviää vähitellen kuivaan maaperään.Linnut laulaa ja pienet jyrsijät pyörii leirin ympärillä – varmaankin sopulin sukulaisia.

Täysikuu yrittää tuoda itseään esille hiekkapilvien välistä.  – Miehiä väsyttää ja uni maistuu vaikka hiekanjyväset narskuu hampaissa edelleen.

 

 

Huom ! Kamerat ja videot + muut tekniset laitteet kannattaa suojata hyvin. – Ohut hiekka tunkee joka paikkaan.

 

 

 

– Capon Lea –

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s