23.6.2010 Gobissa, keskellä ei mitään

Sepon vankka päätös oli yön aikana syntynyt : PYÖRÄÄ EI JÄTETÄ. Seppo lähti ajamaan Umberton kanssa kohti Venäjää.

Hei Sirkka:  – Nyt kun viikonlopulla alat myymään niitä Sepon ajovehkeitä tarpeettomana niin kannattaisiko ottaa vaihdossa ajosimulaattori ja kainalosauvat ? – nehän on kuitenkin hankittava. Seppo varmasti ilahtuisi.

 

Aamulla noin kello 10.00 Sakke ja Esa luopui jurtastaan.Juotettuaan elukkansa he pääsivät matkaan. Tankeissa on nyt kunnon nesteet joten menohalut on huipussaan ja sitä hyvää löytyy myös kanisterista. Saken pyörässä on muistaakseni 36 litran tankki ja lisä litrat kun laskee niin pitkälle jo pistäisi päästä … noin 600 km ainakin. – Olisiko kulutus 6-6.5l / 100 . Maastolla ja ajotyylillä on vaikutusta kulutukseen aika tavalla  – pienellä vaihteella ja kovilla kierroksilla elukalle tulee jano. Epäilen että hyvin on nestevoittoinen kuorma mukana ja tarve on laskettu pariinkin kertaan.

Kyselin Sakelta eilen mitä he ovat varanneet piknik herkuiksi Gobiin ? Vastaus tuli pienen hiljaisuuden jälkeen  Reiterin retkimuonaa. Jaa… mikähän ruokalaji sopisi niistä parhaiten ?

Unkarinpata – Ei , vaatii punaviiniä , Stroganoff – Ei , syötiin jo Venäjällä , Carbonara – Ei , liian kevyttä ja vaatisi viiniä & parmesan lastuja . Chili corn Carne – Ei , kuuma muutenkin. Kanarisotto – no, voisi harkita. Perunat ja lihapullat – no, sopisihan sekin niin tulisi kotoinen olo.  – Reiter retkimuonissa on ainakin 10 eri ruokalajia , aika hyvä valikoima. Ei muuta kuin pussien kanssa piknikille ja hyvää ruokahalua.  

Meillä kotona mennään vanhan kaavan mukaan. Akilta terveiset ja KIPPIS. – Hyvää Juhannusta sinne taivaanrannalle. Ottakaa jätkät kunnon hiekkakylvyt.

( Kuvassa Sakke ja Aki , minä kokkina ja kameran takana . Oltiin rallia katsomassa Pärnun lähellä jokunen vuosi sitten.)

 

 

 

 

 

 

Elukat melkein vauhkoontui laitumelle päästessään , mutta meno tasaantui ensimmäisen sadan kilometrin jälkeen.Spotin mukaan tänään on ajettu noin 300 km – Keskinopeus arviolta heitettynä 35km /h. Harvinaisen tasaista menoa on ollut – ikään kuin juna olisi signaaleja lähettänyt. Yhteydet on taas kerran poikki, taitaa olla jonkinlainen katvealue vaikka niin avaraa onkin.Pohjoisesta etelään mennään GPS avulla.Satelliittikuvissa näkyi tiekin ( tai ajoura) mutta signaalit ei kohdistunut siihen , omilla poluilla mennään. Taitavat olla syrjäänvetäytyviä ja muita ihmisiä karttavia, kunhan eivät nyt erakoidu vallan tuolla Gobissa

Tähän on päästy – KESKELLE EI MITÄÄN , kauas on hyvä katsella , ehkä tässä juuri se auringonlaskun eturivin paikka.

Tämä telttailualue Umnugobi kuuluu Etelä- Mongolian maakuntaan joka on yksi Mongolian suurimmista maakunnista. Asukastiheys on vain 0,3 asukasta neliökilometrillä . Ei ole vaikea nähdä, miksi ihmiset haluavat elää muualla . Keskimääräinen vuotuinen sademäärä on vain 130mm, ja kesällä lämpötila voi olla keskimäärin jopa 38 ° C. Tämä alue on Mongolian kuivin ja kuumin . Alueella on elämääkin vaikka se niin karulta ja elottomalta näyttääkin. Vastaan voi tulla kameleita, antilooppeja, villiaaseja ,susia , korppikotkia ja erilaisia liskoja sekä hyönteisiä.

Huomenna kaksikko jatkaa vielä kohti etelää kunnes saapuvat länteen kääntyvälle reitille. Miehet käy myös tonkimassa paikan, josta on valtavasti löydetty dinosaurusten fossiileja. Uskoisin että he käyvät museossa jossa on esillä muutama kivettynyt dinon muna sekä luita. – Parhaat palat on Dinoista viety Ulan Baatariin tai jaettu maailmalle. Kaivannot ja etsinnät jatkuu, ties mitä vielä löytyy.

Kun ei ole niitä omia kuvia niin katsotaan You Tube juttu : Mongolian kuvakooste ja Mongolian kansallislaulu.Juhannus on juhla jolloin liput nostetaan salkoon – FIN2PAMIR kaksikko liputtaa GOBI:ssa.

 

 

– Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s