21.6.2010 Ulan Baatar – hallittua kaaosta ?

 

Matkustustiedotteessa 3.6.2010 kirjoitettu :

Mongolia on turistille melko turvallinen maa. Jokaisen on kuitenkin hyvä noudattaa yleistä varovaisuutta ja välttää liikkumista öiseen aikaan pääkaupunki Ulaanbaatarin kaduilla. Katurikollisuus on lisääntynyt. Ulkomaalaisiin kohdistuvat rikokset ovat pääasiassa taskuvarkauksia ja anastuksia, joita tapahtuu erityisesti julkisen liikenteen kulkuvälineissä, Ulaanbaatarin kansainvälisellä lentokentällä, markkinoilla sekä ulkomaalaisten suosimilla alueilla. Kerjäläiset voivat ajoittain käyttäytyä uhkaavasti.Liikenne on vaarallista niin autoilijan kuin jalankulkijankin näkökulmasta. Autoilijat eivät noudata liikennesääntöjä ja ylinopeudet ovat tavallisia. Liikennevalot eivät aina toimi ja liikennemerkkejä puuttuu. Autot ovat usein heikkokuntoisia ja monissa ei ole turvavöitä. Tieverkosto on suppea ja yleisesti heikossa kunnossa. Yöllä ajamista tulee välttää, sillä valtaosa teistä on valaisemattomia ja teillä voi olla esteitä ja kuoppia.Ulaanbaatarin ulkopuolella ajettaessa on suositeltavaa käyttää maastoautoa ja paikallista opasta. Lisäksi GPS-laitteet ja satelliittipuhelin voivat olla hyödyllisiä.

Linkki : http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=65850&nodeid=15735&culture=fi-FI&contentlan=1

Keskustelin Saken kanssa puhelimessa Mongolian turvallisuudesta. Hän oli ehdottomasti samalla linjalla tuon tiedotteen kanssa. Yksin ei ole järkevää liikkua missään,sillä ulkomaalainen erottuu joukosta heti. Turisti on helppo kohde ja höynäytettävä, ei pidä olla liian hyväuskoinen vieraanvaraisuudesta ja palveluista joita tarjotaan.Hotelli tai majatalo kannattaa valita ja varata ennakkoon netin kautta ja varmistua sen luotettavuudesta. Keskustan hotelleja Sakke ei suosittele , koska liikenne on täyttä kaaosta ja pyörien säilytys ongelma.Yhteisen kielen puute on enemmän kuin tavallista. Aistit on pidettävä hereillä koko ajan.Ulan Baatar tarjoaa paljon myös yöelämää länsimaiseen tyyliin, mutta näihin rientoihin ei kannata rynnätä jos matkaa haluaa edelleen jatkaa ongelmitta.

Pääkaupungin liikennettä voit vilkaista videolta.

Itse jännitin “ Koska rysähtää ? “:http://members.virtualtourist.com/m/vv/1667/

Tässä vielä lisää jännitystä liikenteestä:

Saken valitsema Guesthouse Oassis oli hyvä valinta kaupungin laidalla.

Pyörien huoltotyöt on saatu päätökseen ja kaiken pitäisi olla kunnossa Gobia varten. Gobia lähteekin nyt “ratsastamaan” vain kaksikko Sakke ja Esa. Harmillista että Sepolta jää Gobi nyt kokematta kipeän nilkan vuoksi.Seppo jatkaa kuitenkin ajamista helpommilla reiteillä Hollantilaisen Umberton kanssa Irkutskin kautta Altaille.

Hyvää ja turvallista matkaa Sepolle ja Umbertolle.Altailla jälleen tavataan.

-Capon Lea-

********************************************************************************************************************************************************

Luitko jo : Saken omat tekstit ja kuvat , niissä on sitä mitä kaivattiin.

http://sites.google.com/site/fin2pamirtour/

 

Perhe ja ystävät kiittää kirjoituksesta ja odottaa. Vain 67 päivää jäljellä…..

Tällä motolla mennään:

 

 

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s