16.6.2010 Mopo ei kulje

     

 

Kello 8.00 lähti moottoripyörät taas liikkeelle. Päivälle kertyi ajokilometrejä 200 ja keskinopeus oli 28km/ tunnissa.Vuorien ylityksiä kuului tähänkin päivään ja korkein niistä oli 2000m/ merenpinnasta. Ongelmana on kun mopo ei oikein täysillä tehoilla kulje. Moottori ei tykkää 80 oktaanisesta bensasta , joka on kuin petrolia. Korotinta pitäisi olla, mutta ei ole.

Metsäiset arot ovat kauniita ja yhden miehen kameraan on kertynyt jo yli 500 kuvaa. Miehet ajavat välillä toisistaan hiukan erillään,toteuttaen omia polkujaan sekä ajotyyliään. Näköyhteyttä ei aina ole kavereihin, mutta kuuloyhteys säilyy kypäräpuhelimien avulla. Määränpää / taukopaikka on kaikkien tiedossa. Jokunen kerta siinä on sitten huhuiltu että KUULUUKO, KUUNTELEN… ja lähdetty etsimään. Huonoja puolia tässä erikseen ajamisessa on kun eräällä taukopaikalla huomattiin että Sakelta on pudonnut ruuanvalmistukseen käytettävät keittovehkeet. Näitä sattuu , joku paimen niistä on varmasti ollut ikionnellinen.

Shoppailuun täytyy varata Mongoliassa aikaa. Sakke sai Morosta ostettua uudet keittovehkeet paikallisen perheen avustuksella. Vaikka olisi miten kielitaitoinen niin elekielellä mennään , englantia puhuu vain harva ja nämä harvat ovat nuoria. Tähän ostoskeikkaan meni 4 tuntia aikaa.

Esa, Seppo ja Sakke ovat päättäneet pitää parin päivän huilin ajamisesta. Mopot ei nyt kulje. ( korkeintaan leirin ja kaupan välillä – jos joku ostoksille haluaa lähteä.) Lepo tekee varmasti hyvää ja vaihteeksi voi tutustua maastoon vaikka kävellen. Kalastukseenkin olisi nyt hyvä mahdollisuus sillä miehet vuokrasi jurtan joka on upeissa maisemissa järvenrannassa luonnonpuiston alueella.

Tekstiviestit toimii edelleen mutta puheyhteys ei. –   Voihan olla että he ovat nyt löytäneet katvealueen jossa saavat olla todellisella lomalla. Lähellä olevassa kylässä on kuulemma Internet yhteydet ja toivossa eletään että ne myös toimii.

 

Paljon on vielä Mongoliaa nähtävänä kun silmäilin tätä turisteille tarkoitettua karttaa. Maasta on tullut tutuksi vasta läntinen pohjoisosa

 

 

Mongolia lukuina , Suomen YK liiton sivuilta löytyi mahdollisuus verrata eri maita lukujen valossa.Indikaattoreita: talous, terveys,koulutus … paljon kiinnostaa ja ajateltavaa: http://www.globalis.fi/Maat/Mongolia/(show)/indicators 

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s