15.6.2010 Vedessä ja Ilmassa

Aamulla motoristit oli startanneet kello 9.00 – ajamaan on lähdetty täsmällisesti, ikään kuin töihin. Työtä tämä ei ole eikä sairaslomia tunneta. Esan jalka on jo parantunut, kiitos hyvän ensiavun ja  lääkityksen. Sepolla on parin päivän takaisen kaatumisen jälkeen vielä jalka kipeä, mutta ajamaan pystyy. Mustelmat vaihtaa väriään sinisenpunaisesta keltaiseen ja pian nekin on hävinnyt.

Lounasajan koittaessa noin reilun sadan kilometrin jälkeen vielä on pojissa virtaa. Sanon “ pojat” koska spotti paljastaa että nyt tuli leikittyä vesileikkejä. Hiekkapohjainen matala joki jossa kristallin kirkas vesi on varmasti ollut hauska leikkipaikka. Ensin on tietenkin tutkittu että ajo on turvallista ja sitten onkin ylityksiä tehty useamman kerran. Upeat vesipatsaat nousee jakauksena etupyörän edestä ja kaartuu kauaksi sivuille – Hanaa … uudestaan ja uudestaan. –tätä on varmasti filmattu. Lounas taisi jäädä syömättä.Pojat vaan hoikistuu. Voisin vaikka pääni pantiksi laittaa että näin tämä kuvio on mennyt ja mikäli ei näin tapahtunut niin työksi tämä ajaminen on sitten mennyt.Toinen hyvä selitys olisi pyörän pesu – oletteko samaa mieltä ?

Ryhmä etenee jälleen omia polkujaan vaikkakin seuraten suurimpia ajouria kohti Ulaanbataria.Reitti on ollut tänäkin päivänä hyvin vaihteleva ja varmasti kaunis. Sakelta ei jää yhdessäkään viestissä maisemat kehumatta. Postikorttikuvia (ja vesileikkejä 🙂 ) saamme ihan varmasti nähdä näillä sivuilla viikonlopulla tai ensiviikon alussa kun joukko saapuu kaupunkiin ja nettiyhteydet aukeaa.

 

Sää tänään on ollut taas hyvä ja lisää luvattu. Leiripaikka pystytetty kello 19.00 mihinkäs muuhun kun joen läheisyyteen niihin postikorttimaisemiin. Jokohan nyt on menty kalastamaan ? – kerta viikossa pitäisi kalaruokaa syödä.

Kerroin eilen jo Mongoliaa koitelleesta pakkastalvesta,mikä varsinkin eläimille oli kohtalokas. Kotieläimiä kuoli noin7,5 milj. Ei mikään ihme että vieläkin näkyy poltettuja ja polttamattomia ruhokasoja todella paljon. Näky on riipaiseva ja surullinen.En yritä edes kuvailla hajua.

    

Esa, Seppo ja Sakke ovat päässeet seuraamaan kotkia päivittäin. Valtavat ruskeat linnut liitelee taivaalla ja tarkkailee saalista terävällä katseella. Paikallinen maakotka eli berkut on saalistaja joka tappaa vaikka suden. Kotkia kesytetään ja koulutetaan saalistamaan, näin on tehty jo tuhansia vuosia. Kazakstanilaiset ovat kehittäneet tämän metsästysmenetelmän ja he ovat edelleen sen perinteen vaalijoita Mongoliassa.Kazakkipaimentolaiset kokoontuvat  Golden Eagle Festivaliin ja kilpailevat kotkiensa taidoilla.Festivaalit pidetään Bayan Olgissa , tämä ns. “jumalan hylkäämä” pikkukaupunki saa kerran vuodessa huomiota osakseen. – tuttu paikka , miehemme oli kaupungissa 11.6.2010.

Uskomaton näytös kotkan rohkeudesta ja hienoa musiikkia You Tube:sta bongatulla filmillä.

-Capon Lea-

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s