13.6.2010 Miehet jotka kulkee omia polkujaan

Tie verkosto on hyvin suppea , mutta paimenten tekemiä polkuja risteilee sitäkin enemmän. Polut kulkee enimmäkseen solia pitkin siellä missä on vähänkin vihreämpää karja laiduntaa. FIN2PAMIR etsii ja tekee omat polkunsa, siellä ei edes alkuperäisväistöä näy. Paimen lammaslaumansa kanssa pysähtyy ja seuraa etenemistämme päätään puistellen ja viittoillen solien suuntaan.

Kolme miestä etenee ja ohut pöly jää leijumaan heidän taakseen. Irtokivet sinkoilee kuin ammukset renkaiden alta , joku kivi nuljauttaa pyörän etupäätä  ja kuski tekee vartalollaan korjausliikkeen. Välillä pehmeä hiekka on kasautunut upottavaksi kuopaksi. Miehet ajaa osittain seisten nähdäkseen parhaan reitin johon aurinko langettaa ansoja varjollaan.Koko vartalon lihakset on käytössä ja valmiina – Adrenaliini virtaa veressä ja kaikki aistit on valppaana. Jaksaa, jaksaa…  ajatus pysyy ajossa. Moottoreiden nousevat ja laskevat äänet kantautuu solaa pitkin paimenelle joka edelleen seuraa miesten etenemistä ylös vuorelle.

Matka eteni tänäänkin mutta hitaammin kuin oli suunniteltu. Omien polkujen valinta oli hyvä kokemus kaikin puolin, se antoi tietoa aikataulun arviointiin ja seurantaan sekä tulevien päivien reittivalintoihin. Pyörät on kovilla ja jos kaatuminen tulee niin ajo voi kokonaan päättyä – näin on käynyt joillekin. Riskejäkin on otettava mutta hallitusti ryhmänä harkiten.

Ruokailusta: Mongoliassa ryhmä on syönyt vain omia eväitä ( retki-eli kuivaruokia ). Paikallisia herkkuja ei onneksi ole tarjoiltu polkujen varrella. Paikallisten ruokien nauttimista muut motoristit eivät ole suositelleet. Tässäkin asiassa on riskinhallinta mukana. Ajatelkaa jos vatsa vääntäisi eikä pystyisi hallitsemaan ….. Apua.  Tähän ei ole varaa eikä kokemuksenakaan sitä haluta kokea.

Mongolian perinneruoka on jauhoilla tai riiseillä peitetty lampaanliha joka kypsennetään keittämällä rasvassa tai vedessä. Lisukkeeksi happamat maitotuotteet. Miltähän mahtaa maistua käynyt tamman maito jossa alkoholipitoisuus on 3%.

Vanha Mongolialainen sanonta kuuluu : “Keep breakfast for yourself, share lunch with your friend and give dinner to your enemy”.

 

FIN2PAMIR etenee pohjoista rajaseutua itään. Yhteydet ovat pätkineet , mutta Spot onneksi kertoo että pyörät kulkee ja leiri on illalla pystyssä mitä ilmeisemmin taas upealla näköalapaikalla. Päivälle kertyi 300 ajokilometriä.

 

– Capon Lea-

Mainokset

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s