10.6.2010 Chuya moottoritietä ja maisemapolkua

Pituus:
953 KM

Pohjois-end:
Novosibirsk

Etelä-end:
rajalla
Mongolia

 

 

 

 

Valtatie on rakennettu 1930 luvun alussa. Sen kunto sopii hyvin karkeapintaisille renkaille. Leveydeltään tie on 7m + piennaralue.Ohitettavia on vähän ja ruuhkiakaan ei ole, mitoitus ihan sopiva.

Uraa löytyy ja siihen FIN2PAMIR ryhmä on kouliintunut . Ennen pitkiä suoria ryhmä ajoi maisemalenkin rinteillä ylös ja alas. – Olisiko painetta tasattu ettei iske vuoristotauti. Korkeuskäyrät näyttää nyt 1700m merenpinnasta.

Tienpinnan lämpö ? – enemmän kuin ilman + 22.

 

 

 

Päivällä ajetuista kilometreistä ei ole tarkkaa tietoa , yhteydet edelleen hyvät ja viestit kulkee. Ajettu matka on kuitenkin ollut hyvin nousujohteista. Maisemat kun huimaa kauneudellaan päätä niin silloin hiljennetään vauhtia ja kilometrejä ei lasketa. Kirkas sää näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan , uusia huippuja ja vihreitä laaksoja.

Ryhmä kokoaa nyt voimia Mongolian rajan tuntumassa ja keventää samalla kuormaa. Sakke on tottunut vuosien varrella tankkereiden kuormaa keventämään ja sitähän tämä vastaa. Syväykset on oltava kohdallaan ettei karahdeta kivikolle. Esa ja Seppo purki 20kg molemmat pois pyöristään – vain ihan välttämätön otetaan matkaan Mongolian aroille.

Se vapauden tunne mikä heillä pian koittaakaan ….. sen ovat kokeneet paimentolaiset alueen alkuperäiskansa. 

 

VINKKI TV:n katseluun  – tämä on nähtävä !!! FIN2PAMIR on mukana Naadam-juhlassa, mutta tämä filmi on varmasti jo tehty joitakin vuosia sitten keskittyen alkuperäiskansan historiaan eikä tämän päivän seikkailijoihin.

ke 7.7.2010: 25/26

Luontohetki : Luontokuvaajan matkassa 25/26. Mongolian vuorilla ja aroilla. Art Wolfe tutustuu Mongolian ratsastaviin paimentolaisiin ja pääsee seuramaan vuotuista naadam-juhlaa. Entä kuinka maakotkaa käytetään yhä metsästykseen? TV1 10:35 ke 7.7.2010

 

 

Televisio-ohjelmiin kun nyt päästiin, niin motoristiemme päivään kuului haastattelun antaminen Saksalaiselle TV-ryhmälle.

Tulevaisuudessa voimme joskus kenties löytää ohjelman:  FIN2PAMIR Mongolian ratsastajat.

Filmin kertoo aidoista Suomalaisista motoristeistä jotka tutustuu nykypäivän ratsuin vanhoihin perinteisiin. Pääsemme seuraamaan myös uudistettua naadam-juhlaa jonne kokoontuu ympäri maailmaa kokeneet ratsastajat.Juhlan osana suoritetaan Sand-butt ajo,Gobin autiomaassa. Miehuuskoe jossa ratsastetaan 24 tuntia – 1000 mailia.

Siihenkö olemme menossa ….  tulipa aikamoinen tulevaisuudenvisio tehtyä.

Asiaan ! – Televisio ryhmän haastattelu on totta mutta loppu minun fiktiota. Sakke lähetti vain kuvan ja tilanne otsikon, mutta tarkempi tieto jäi saamatta. Tiedon puute laukaisi oman mielikuvitusmaailmani.

En halua fiktiollani loukata hienoa vuosisatoja jatkunutta kansanperinnettä vaan toivon sen säilyvän samanlaisena.

Lue tietoa naadam juhlasta :  http://fi.wikipedia.org/wiki/Naadam

TV-ryhmä Saksasta ja FIN2PAMIR  ( Seppo –kolmas.vas, Oikealla Esa ja Sakke.)

 

Motoristi löytää motoristin

Sain venäjältä tänään myös sähköpostia – lähettäjä minulle tuntematon “ Rada “

Kirjeitä tuli peräti kolme ja kaikki venäjänkielisiä. – Ei aavistustakaan niiden kirjallisesta sisällöstä mutta uskoisin niiden olevan tarinaa ystävyydestä. Vanha sanonta :” Kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa”. Luotetaan tähän. Tässä kuvia Radalta.

Mitäs näistä kuvista voisi muuta päätellä kuin että KAIKKI HYVIN . Vai onko ? , Huom ! Alue on aidattu.

 

Venäjällä ryhmä on nyt viimeistä päivää ja huomenna ylitetään Mongolian raja. 1.maa ja ajoreitti sen läpi on mennyt  suunnitelmien mukaan ja aikataulussa -12 päivää . Ajokilometrejä 5000. Kustannukset ovat pysyneet hyvin budjetissa.

Karttalehti kääntyy pian …… ollaan uteliaita ja kurkataan jo tulevaan “ Mongolia- seuraava seikkailu” .Ei saisi nuolaista enne kuin tipahtaa…

 

– Capon Lea –

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s