8.6.2010 Novosibirsk – Jää- & rautaperseet kaupungissa

 

Ilta sujui uusien ystävien kanssa erittäin hyvin ja keskusteltavaa riitti yömyöhään. Meitä vietiin kaupunki kierrokselle ja vieraanvaraisuudesta ei meinannut loppua tulla. Seuraa riitti  ja moni tuli tapaamaan meitä Suomalaisia motoristeja ravintolaan jossa olimme syömässä. Yhteistä kieltä ei kaikkien kanssa löytynyt mutta Aleksein tuleva vaimo, Katia toimi tulkkina. KIITOS KATIA

Paikalliset olivat lukeneet  Suomen Jääperse ajosta omien nettisivujensa kautta ja kyselivät meiltä tiedämmekö talviajamisesta ? Siinä kun sitten selvisi että JÄÄPERSE Sakke istuu vieressä ja faktatietoa on saatavana niin johan puhelimet alkoi soida ja viesti taas kulkea. Venäläiset ystävämme osoitti suurta kunnioitusta ja miehemme nostettiin taas astetta korkeammalle jalustalle. Hiukan oudolta tämä ylistys ja kunnioitus tietenkin tuntui.

Laskut kuitattiin selän takanamme eikä tullut kysymykseenkään että olisimme heille jotakin tarjonneet ja kiittäneet saamastamme avusta ja vieraanvaraisuudesta.

Aamu koitti ja pääsimme uimaan Ob-jokeen – virkistävää.

Heti aamusta saapui rannalle Aleksei ja Katia, he  veivät meidät vielä kaupunkiin. Novosibirskin liikenne on tosi vilkasta,onhan kyseessä Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki. Esalle oli hommattu lääkäri joka tarkasti hänen jalkansa kunnon. Jalka oli vielä hiukan turvoksissa ja arka mutta paraneminen oli kuitenkin alkanut . Lääkäri lisäsi vielä lääkemääräyksellä hoidon tehoa. Lääkkeet kipaistiin Esalle nopeasti ja taas kävi niin että palveluista, lääkäristä eikä lääkkeistä suostuttu ottamaan rahaa vastaan vaikka sitä kuinka tarjosimme.

Meidät saatettiin matkaan ja varmisteltiin jatkossakin apua. Altain vuoristossa on jo paikka tiedossa jossa voimme tehdä huollot pyöriimme ja jättää samalla varastoon ylimääräiset renkaat ym.. tarvikkeet joita emme tarvitse Mongolian puolella.

 

Meno on hauskaa ja ihmiset tuttavallisia. Autoja ajaa takana , edessä ja jopa vierellä ja he filmaavat ajoamme kameralla ja videolla. Mikäs siinä ajellessa…. Paikalliset motoristien foorumit seuraa matkaamme ja tätä kiinnostusta riittää ilmeisesti jatkossakin.

Lisää kuvia Saken kuvablokissa  : http://kuvablogi.com/blog/9421/36/

Video kaupungista ennen ja nyt – musiikki kuvaa sitä juhlavuutta ja vieraanvaraisuutta jota Novosibirsk tarjosi.

 

 

SUURET KIITOKSET !  большое спасибо  ( meniköhän oikein tämä käännös , antakaa anteeksi jos väärin )

 

8.6.2010 Ajettu matka , 370km.

Yöpuulle ajettiin joen varteen( 1km peltoa pitkin).  – Aamulla on niin mukava päästä uimaan.

Kirjoittanut : – Capon Lea – puhelinkeskustelun ja tekstiviestien pohjalta.

Tietoja DUSTY WOBBLS ADVENTURES

We are knot of bikers and almost all of us have been biking more than thirty-five years so we are already old farts but Keith Richards is still playing. Most of us lives at lake area in Finland but our society is word wide so you can ram to some of us anywhere. We have done lot of all kind of motorbike trips and tours all over the planet. Now days we mostly do enduro and adventure tours and trips but some paved roads also once and awhile. So if you are roaming this side of the planet don’t hesitate to contact us. Hopefully we can help you out of tricky situation? http://www.dustywobbls.com
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s